Limfarve Bland selv m. spand o. rørpind
search
  • Limfarve Bland selv m. spand o. rørpind

Limfarve Bland selv m. spand o. rørpind

365,00 kr.
Inkl. moms

Limfarve er en prisbillig, smuk og ren malingstype. Et minus er, at den slet ikke er vaskbar. Hvilket også kan være en fordel, da den er nem at fjerne. Her får du den opmålte portion pigmentblanding (titanhvid, kridt, pibeler)tilsat klister til cirka 4,5 l maling. Plus spand, rørepind og vejledning.Obs pulverdelen er 1 pose nu (ikke 2 som på billedet). 

Kvantum
Antal

Helmat, hvid. Diffusionsåben. Giver en stoflig, meget smuk overflade, som leger med lysindfaldet.  Kan let tones til lyse og mellemkraftige nuancer. Ca 4 m2/l. MAL-kode 00-1.  NCS S 0500 N.

Anvendelse: Væg og loft på ikke arbejdende, let til moderat sugende underlag såsom puds, gipsplader, glasvæv, tapet og uhøvlet træ. Optimalt på grundpapir, og i det hele taget på jævnt og ensartet sugende glat underlag. Prøv dig frem, hvis du er usikker.

Klargøring af Væg & Loft:

Limfarven har godt af at stå et døgns tid før du bruger den.

Du kan evt. sæbe væggene med vand før du maler, så suger de mindre og strygningen går lettere. Beregn 250 g brunsæbe til 4-5 l varmt vand. Men vær forsigtig med dette, og pas også på med selve malingen, hvis du arbejder på tapet, så tapetklisteret ikke bliver opløst!

Gammel limfarve kan enten males over (prøv det, se om væggen kan "bære" det tykke lag maling), eller blot vaskes ned med koldt vand, brug svamp og anstryger.

Man kan ved at søge på nettet finde yderligere oplysninger, f.eks. er der fine anvisninger  på Kulturstyrelsens side.

Til lofter, overvej "lofthvidt", "mosfarve", som også er en limfarve, men en meget sart og utrolig smuk sådan.

Malerarbejdet:

Brug en god helanstryger. Start med kanterne (af væggen eller loftet). Mal derpå den store flade.  Efterstræb en naturlig, ensartet lagtykkelse - hverken for tynde eller for tykke lag. Øv dig på mindre overflader, de store overflader kræver øvelse og håndlag - især hvis toningen er kraftig. Limfarve er hurtigttørrende, så der må arbejdes hurtigt, vådt i vådt. (Luk dørene, det forsinker tørringen lidt.) Helanstrygeren dyppes i limfarven, og slås mod kanten så malingen samles i det yderste af penselhårene. Dvs ikke for meget maling på penslen, arbejd med let, løs hånd. Mal et passende afsnit, og afslut med lange strøg nedefra og op, eller evt. på den anden led (på lofter: i lysindfaldets retning).

1 strygning er i reglen nok,  hvis bunden er passende forberedt.

Nem at tone i dejlige nuancer med pigmenter. Pigmenterne opblødes i vand, og udrøres derefter i malingen. For en let toning "brækket hvid", beregn 5-10 g pigment feks. guldokker eller brændt umbra sortbrun.  For en kraftigere toning, beregn 250-500 g pigment til en spand maling. Lav prøveopstrøg.

God fornøjelse!

 

 

 

Ny vare