Farvehandel med traditionel og bæredygtig maling

I denne farvehandel kan du bestille malervarer med mange anvendelsesmuligheder inde, ude og maritimt. Vi bestræber os på et relevant sortiment, god service, brugbare anvisninger og inspiration med billeder og baggrundsinfo. Produkterne bruges ikke mindst til vedligehold og renovering af gamle huse og træskibe. Men maling fra denne farvehandel finder også i stigende grad vej til moderne nybyggeri, og "almindelig vedligehold", hvor langsigtede løsninger og totaløkonomi vægtes højt.

Det gode håndværk

Producenterne er mindre virksomheder - hovedsagelig nordiske, og ofte gamle. Produktionen er lavteknologisk og båret af det gode håndværk. De vigtigste råvarer er fornyelsesbare / selvfornyende, eksempelvis træ og hør. Resultatet er om ikke økologisk maling, så i hvert fald miljørigtig maling, uanset hvilke parametre vi kikker på: CO2, vugge-til-vugge, arbejdsmiljø og indeklimabelastning.

Karakterfuldt resultat

Malervarer fra denne farvehandel er gennemgående funktionelle, drøje og uproblematiske at påføre med et smukt og sjælfuldt resultat, som harmonerer med gammelt og nyt. Behandlingerne skaller ikke af, men slides langsomt, hvilket giver nem vedligeholdelse. Byggematerialernes holdbarhed forlænges, da behandlingerne både mætter og kan ånde.

Indendørs maling

Interiørmaling fra denne farvehandel har en meget enkel sammensætning, som ikke belaster indeklimaet. I modsætning til vandbaseret plastmaling indeholder de ikke blødgørere og sundhedsskadelige konserveringsmidler. Det er altså MI-fri maling. Og hvis du selv blander din egen indendørs maling med ingredienser fra denne butik, dagligvareforretningen og vandhanen - ja, så ved du med garanti hvad der er i!

 

 • 895.00 kr

  "Blånende sort", "kold" sort. Mat, åndbar trætjæremaling med god strygbarhed. Harmonisk og sjælfuld patinering. Til facader, spånbeklædninger mv. udendørs træværk.

  895.00 kr
 • 545.00 kr

  All round gylden klassisk og trætjærebaseret behandling. Smuk gylden farve. Fremhæver skønheden hos nyt træ, men patinerer/mørkner, især på sydvendte flader. Indeholder vegetabilsk terpentin.

  545.00 kr
 • 545.00 kr

  Dæksolie er en gylden allroundbehandling til stort og småt, gammelt og nyt. Velegnet også til terrasser, samt til vedligeholdelse af tjærede flader. Fremhæver skønheden hos nyt træ. Uden pigmenter, med med karakteristisk gyldne farve. 

  545.00 kr
 • 755.00 kr

  Pigmentet i Trætjærelasur Nøddebrun er en naturligt forekommende cyprisk umbra, som har meget smukke varme, rødlige undertoner, i visse lysforhold med et sart streif af lilla. 

  755.00 kr
 • 765.00 kr

  En perle af en klassiker. Farve og konsistens som konjak! Den finske milebrændte fyrretjære giver den unikke, ravagtige lød med rødligt gyldne undertoner.  

  765.00 kr
 • 935.00 kr

  Det kan være svært at lykkes med en rød, som skal kunne bære store udvendige flader. Men denne oxydrøde, som overraskende er brækket med grøn (!), virker både livfuld og harmonisk. Malingen er mat og åndbar med god strygbarhed. 

  935.00 kr
 • 755.00 kr

  Efter ønske fra mange kunder, er denne sort med brændt umbra i, kommet med på programmet. Virker mere sort i starten, men de brune pigmenter træder gradvist frem.

  755.00 kr
 • 795.00 kr

  Med denne trætjæremaling, som allerede er blevet lidt af en klassiker, får du et mat og stoflig, harmonisk og sjælfuldt resultat. Åndbar, med god strygbarhed. Mætter og stabiliserer træet.  Til nye og gamle huse. Facader, spånbeklædninger, bindingsværk. Mange referencer.

  795.00 kr
 • 245.00 kr

  Ren hvid kalkmaling 5 liter. Rækkeevne 6-12 m2/l for den klassiske variant. Påregn 2 lag. Flere lag giver øget holdbarhed. Til ude og inde. Farve og udtryk som en hvidkalket kirke!

  245.00 kr
 • 795.00 kr

  Med denne trætjæremaling, som allerede er blevet lidt af en klassiker, får du et mat og stoflig, harmonisk og sjælfuldt resultat. Åndbar, med god strygbarhed. Mætter og stabiliserer træet.  Til nye og gamle huse. Facader, spånbeklædninger, bindingsværk. Mange referencer.

  795.00 kr
 • 45.00 kr

  Til trætjære, Interiørolie, og også Naturmaling, Linus. Letvægt - ligger godt i hånden.

  45.00 kr
 • 55.00 kr

  Tjæret værk - "Krakaværk" består af 100% ren, kartet og tjæret hør. Effektivt og åndbart stoppemateriale, ved nybygning og renovering. Suger ikke vand, forebygger skimmelangreb. Let at arbejde med - sviner ikke.

  55.00 kr
 • 115.00 kr

  Indeholder linolie og bivoks. Giver en silkeagtig, smudsafvisende og rengøringsvenlig overflade. Til små og store træflader, inkl. gulve. Til sten og linoleum. Møbelvoks. Også til opfriskning af malede flader. Samt blanding med farvet voks. Nem og økonomisk i brug. 20-40 m2/l.

  115.00 kr
 • 95.00 kr

    Forsæbet ren linolie uden tilsatser. Er mild, plejende og drøj. Mange anvendelser: Allround rengøring. Eminent til sæbeskuring / hvidskuring af gulve.Til klargøring forud for linoliemaling og voksbehandling. Vedligehold af voksbehandlede gulve.   

  95.00 kr
 • 105.00 kr

  Zinkhvid på 100% zinkhvid pigment.  2 dl passer til 1 l linoliemaling. Tilsæt 15-20% Zinkhvid til hvid og lys maling udendørs, samt udsatte steder også til andre farver. Zinkhvid gør malingen hårdere, og har en naturligt skimmelhæmmende effekt. Zinkhvid kan tilsættes de allerfleste farver, da den har en meget ringe dækkeevne.

  105.00 kr
 • 98.00 kr

  En virkelig dejlig kvalitetspensel til finere lakering og linoliemaling. Har en god balance. Håndlavet i Danmark. Lyse svinebørster. Bliver endnu bedre når man har slidt den lidt! 20 mm og 3o mm supplerer hinanden perfekt, feks til vinduesmaling.

  98.00 kr
 • 430.00 kr

  Klassikeren fra Paris. Robust, elastisk, flot højglans, ekstraordinær vedhæftning, følger med når træet arbejder. 15-20 m2/l. Træ og metal ude, inde inkl. gulve og maritimt. Kan ved behov pigmenteres til dækkende farve, matteres eller poleres. MAL-kode 2-1. Indeholder opløsningsmidler.

  430.00 kr
 • 325.00 kr
  Sale!

  Helt hvid.  NCS: S 0300-N Lidt billigere end de andre nuancer. Kan gulne lidt indendørs. Brug alternativt  Mandelhvid, som rent faktisk giver et hvidere indtryk indendørs, eller valserevet hvid - som gulner mindst. Det anbefales at man tilsætter 20% skimmelhæmmende Allbäck Zinkhvid til maling udendørs.

  325.00 kr

Facebook - Følg os på Facebook

Har du spørgsmål?

Har Du brug for at drøfte løsningen
af en opgave - lille eller stor - eller har du generelle spørgsmål til
produkterne så er Du altid velkommen til at kontakte mig på telefon
40265481 eller mail. Træffes i butikken efter aftale. Lukket i weekender og på helligdage.

Farvehandler Margareta Dahlström

Jeg der står bag Fyra Vindar er oprindelig fra Finland. Jeg startede virksomheden i 1997, først med kræsne farvehandlere og kulturarven (museer, fredede bygninger og træskibe) som min primære målgruppe.

Med venlig hilsen Margareta Dahlström, indehaver.