Finsk Milebrændt
search
  • Finsk Milebrændt
  • Finsk Milebrændt
  • Finsk Milebrændt
  • Finsk Milebrændt
  • Finsk Milebrændt

Finsk Milebrændt

1.190,00 kr.
Inkl. moms

Finsk milebrændt fyrretrætjære. Unik kvalitet - unik produktion. Fremstillet af udvalgt, ekstra harpiksholdigt fyrretræ. Skovens sjæl og Finlands historie. En gylden ravagtig farve. 

Kvantum
Antal

Særdeles behagelig at arbejde med, og har en aromatisk lugt. Stryges den ren, har den en tendens til at krakelere ved opbygning af lag.

Kan med fordel blandes med Fyra Vindar Linolieblanding i forholdet 1:1. (Bland selv eller køb færdigblandet Llnotjære. ) Så bliver den endnu mere letarbejdet, endnu lysere, krakelerer ikke og rækker længere - ca 10m2 per liter blanding. Man stryger typisk 2 lag, det andet lag når det første lag er tørt, hvilket typisk tager 2-7 dage. Behandlingen danner et lakaktigt lag, som skal vedligeholdes i takt med at det bliver slidt ned af sol og vejr.

Selv om oven beskrevne blanding er en af de mest skønne og smukke behandlinger man kan forestille sig, så kræver den hyppig genopfriskning. Nogle steder hvert år, det gælder især solvendte flader. Derfor er et godt råd, at bruge denne behandling fortrinsvis til mindre flader hvor man ønsker at gøre en indsats for skønheden.

Bedst resultat opnås ved tjæring i en periode med tørt og ikke for varmt vejr. Undgå tjæring i bagende sol.

Vil over årene patinere = mørkne.

Finsk milebrændt fyrretjære er ofte den foretrukne tjære til skibe - ofte i form af Finsk Træolie XL.

Læs mere om den finske mile og se billederne.

3-7 m2/l. MAL-kode 0-3

Periodevis begrænset forsyning. Mindre kvalitetsforskelle forekommer.

Et økonomisk alternativ er kinesisk milebrændt trætjære.

 

Tilbage til trætjære.


Ny vare