Allbäck Kogt Linolie
search
  • Allbäck Kogt Linolie

Koldpresset Kogt, Allbäck

484,00 kr.
Inkl. moms

Denne olie er kogt, dvs iltet, samt tilsat en lille mængde sikkativ (tørrelse). Er ligesom den rå variant velegnet til mætning / imprægnering af træ inden maling med med linoliemaling, (samt lakering) ude og inde. Bruges desuden til at opfriske slidte linoliemalede overflader. 5 liter.

Kvantum
Antal

Udgangspunktet er den rå olie, dyrket i Mälardalen og renset for slimstoffer, som beskrevet under Allbäcks Rå Koldpresset linolie

Om at koge linolie:

Goft sagt, kan linolie ligesom kartofler, være rå men også kogt.

Groft sagt ilter man den rå linolie for at tyvstarte tørringen; iltningen afbrydes på det helt optimale tidspunkt.  Der er flere metoder til at ilte olien på, som man overordnet kalder "at koge" linolien. Linoliens tørring er en ekstraordinært kompliceret og langsom proces, det at "koge" linolien muliggør en maling som er til at have med at gøre. I kogningsprocessen opnår olien ifølge Allbäck desuden den yderligere fordel at blive steril.

Obs linolie kan selvantænde i klude!

LINOLIE KAN SELVANTÆNDE I PORØST MATERIALE SOM KLUDE O.L. - kom klude og lignende i vand for at eliminere risikoen.

Mere om oliens brug

Denne olie kan bruges til de fleste opskrifter hvor linolie indgår, inklusive fremstilling af linoliemaling.

Indtrængning i træet øges ved opvarmning i vandbad (op til ca 60 grader C). Eller varm olien ind i træet med varmluftsblæser, hårtørrer el.l.

Denne olie er fremragende til mætning af træ inden maling med linoliemaling. Der kan males direkte, altså uden pause, når olien er absorberet i træet, og overfladen føles tør. Evt. overskydende olie skal tørres af samme dag. Varme, lys og ventilation/lav luftfugtighed påskynder tørring og hærdning. Som grundingsolie er Allbæcks kogte lige så velegnet som den rå variant.

Er ikke god til fremstilling af kit. (Brug Allbäcks Rå). Er OK til at hænge pensler i, men den rå er bedre fordi den ikke trækker skind.

Der er til olien tilsat mangansikkativ.

Ny vare