Tonkinlak

Tonkinlak eller Le Tonkinois er en lak med suveræne egenskaber som skibslak, gulvlak, møbellak, metallak og meget andet. Tonkinlak er en slidstærk og holdbar lak, som er nem at rengøre og allergivenlig, da den hærdede lak ikke belaster indeklimaet. Helt unikt er at Tonkinlak bevarer sin elasticitet, årti efter årti. Tonkinlak følger med når træet arbejder, hvilket gør den sædeles værdifuld som både gulvlak og skibslak og i det hele taget til udendørs træ. Tonkinlak er håndværksmæssigt kogt af linolie og kinesisk træolie i en lille familieejet fabrik i Paris. Produktionen startede i 1906. Tonkinlak hviler formentlig på en kinesisk laktradition, og af og til bliver den kaldt ”kinalak”. Fyra Vindar har importeret Tonkinlak siden 1998 - hvor denne lak var ukendt i Danmark - , og har distribueret Tonkinlak / Le Tonkinois en gros og til privatkunder lige siden. Guide til Tonkinlak på træskibe - hent guiden som udskriftsvenlig pdf-fil.  Lakering om vinteren  Lakering af trægulve    Pigmentering af Tonkinlak.   Tonkinlak på metal   Tonkinlak forhandlere Nogle referencer: GH Form - på støbejern!   J. Ring-Andersen Skibsværft  Lilla Dan   Frederiksborg Slot, gulv fra 1610   Overstyrmand og sejlmager Helle Barner

Hvilket af produkterne skal jeg vælge? Tonkinlak Original i de fleste tilfælde! Tonkinlak NO 1 for en lidt hurtigere tørring, men OBS der skal flere lag til. Tonkin Parket er en alkydlak - dvs. en helt anden boldgade, end vi normalt beskæftiger os med. Bio Impresson og Gelomat er supplerende produkter.

Tonkinlak There are 5 products.

Showing 1 - 5 of 5 items
 • 430.00 kr

  Klassikeren fra Paris. Robust, elastisk, flot højglans, ekstraordinær vedhæftning, følger med når træet arbejder. 15-20 m2/l. Træ og metal ude, inde inkl. gulve og maritimt. Kan ved behov pigmenteres til dækkende farve, matteres eller poleres. MAL-kode 2-1. Indeholder opløsningsmidler.

  430.00 kr
 • 330.00 kr

  Alkydbaseret slidstærk klar gulvlak.  Arbejds- og tidsøkonomisk. 20 m2/l. MAL-kode 3-1.IKKE LAGERVARE: KAN VÆRE LANG LEVERINGSTID. 

  330.00 kr
 • 425.00 kr

  Hærdende lakagtig olie på linolie, kinesisk træolie og andre naturolier, tilsat opløsningsmidler. Tør på 8 timer. 15-20 m2/l. MAL-kode 3-3.

  425.00 kr
 • 280.00 kr

  Matteringsmiddel til Tonkinlak. MAL-kode 5-3.

  280.00 kr
 • 380.00 kr
  Sale!

   Tonkinlak Original til stolsæder, bordplader og ryglæn. Dæksolie til resten. En arbejdsbesparende, økonomisk og smuk langtidsløsning, med nem og økonomisk vedligeholdelse. 0,5 l Tonkinlak, 1 l Dæksolie, 1 st. 40 mm lakpensel og 1 st. 70 mm oliepensel. (Købt hver for sig ville prisen være 455,-)

  380.00 kr
Showing 1 - 5 of 5 items