Tonkinlak Original
search
  • Tonkinlak Original
  • Tonkinlak Original
  • Tonkinlak Original
  • Tonkinlak Original
  • Tonkinlak Original
  • Tonkinlak Original
  • Tonkinlak Original

Tonkin Original

430,00 kr.
Inkl. moms

Klassikeren fra Paris. Robust, elastisk, flot højglans, ekstraordinær vedhæftning, følger med når træet arbejder. 15-20 m2/l. Træ og metal ude, inde inkl. gulve og maritimt. Kan ved behov pigmenteres til dækkende farve, matteres eller poleres. MAL-kode 2-1. Indeholder opløsningsmidler.

Kvantum
Antal

Tonkinlak Original er med Københavns Farvehandels ord "den eneste lak til udendørs brug der du'r". Og når træskibsejerne i løbet af en kort årerække er blevet afhængige af Tonkinlak, så er det kun fordi lakken har bevist sin værdi. Lakken tåler sol og salt. En eminent vedhæftning i kombination med at lakken bliver ved med at være elastisk bevirker,  at lakken bevæger sig med træet i stedet for at slippe/knække/skalle.  Fyra Vindars 14 år gamle prøvelakering på en blikdåse er stadig fuldt elastisk! Lakkens kvaliteter gør den til et godt valg udfra et totaløkonomisk perspektiv. Lakken skal ikke slibes i bund og fornys efter en kort årrække  - resultatet skal blot vedligeholdes med passende intervaller.  (Vedligeholdelsen består af rengøring, let slibning og ét nyt lag lak,  samt reparation af evt. skader.)

Tonkinlak Original er også velegnet til  havemøbler,  interiører og trægulve, metal og meget andet. En emissionstest viser, at når Tonkinlak er afhærdet, påvirkes indeklimaet ikke. Med andre ord en lak for sundt indeklima.

Tonkinlak Original har været i produktion siden 1906, hos en lille familievirksomhed i Paris. Hvor andre producenter opgav den håndværksmæssige lakkogning til fordel for industrielle syntetiske lakker, blev  denne fabrik ved med at forfine deres håndværk!

Antal lag: Træ indendørs 2 lag. Gulve 2-3 lag (undgå at betræde gulvet de første 48 timer, undgå tung belastning de første uger). Ude mindst 4 lag. Skibmaster o.l. 8 lag eller mere. Metal imod korrosion mindst 4 lag. Rækkeevne ca 20 m2/liter.

Det er vigtigt at stryge meget tynde lag. Især på gulve kan man nemt komme til at stryge for tykt. Opvarm gerne lakken lidt i vandbad, det gør det nemmere at stryge tyndt.

Det er vigtigt at bruge en god pensel af naturhår, som kan trække lakken ud i et ensartet,  tyndt lag. Syntetiske pensler er ikke spændstige nok.

Ny vare