Farvehandler Margareta Dahlström

Jeg der står bag Fyra Vindar er oprindelig fra Finland.

Jeg startede virksomheden i 1997, først med kræsne farvehandlere og kulturarven (museer, fredede bygninger og træskibe) som min primære målgruppe.

Margareta Dahlström

Linoliemaling

Køb brugsklar Allbäck linoliemaling 2 dl, 1 l og 3 l, dag til dag levering efterstræbes. Over 30 standardfarver. Har du en NCS-kode til en særlig farve, så er der en rimelig chance for at vi kvit og frit kan give dig en opskrift på hvordan du selv kan blande den ud fra standardfarverne.

Herudover salg af valserevet bland-selv linoliemaling fra mindre dansk producent på 2,5 pasta + 2,5 l olie - tilbydes også som 3/4 l friskoprørt (leveringstid): Portgrøn, Dyrehaverød m.fl. Rul ned for at se / bestille. Den valserevne tilbydes desuden efter individuelle farveønsker, hvor den bliver rørt op manuelt efter NCS-kode og/eller tilsendt fysisk farveprøve, evt. suppleret med fotografi. Sidste produkt på siden.

Under produkterne følger en udvidet vejledning i brugen af linoliemaling.

Se desuden: Trin for trin udskriftsvenlig A4 .pdf om maling af vinduer. Informativ videoom Allbäck linoliemaling (på svensk).

Linoliemaling er en enkel og meget ren malingstype, med dybe rødder i den skandinaviske tradition. Jellingestenen fra 965 er den ældste kendte reference på verdensplan!

Linoliemaling bruges inde og ude, til bl.a. vinduer, døre, lister og paneler, facader. Man kan godt male på gammel maling, f.eks. plastmaling og alkydmaling, blot man har en ren og fast bund. Ønskes linolieholdig maling til vægge og loft, se Naturmaling og Linus. "At male med linolie" er i øvrigt blevet synonymt med at male med linoliemaling.

Normal fremgangsmåde: Udendørs træ grundes først med Allbäck rå eller kogt linolie (begge er lige velegnet). Man giver kun så meget som træet kan suge, hellere for lidt en for meget. Det første lag linoliemaling kan males direkte. Herefter tørretid ca 1 døgn. Malingen er overmalbar, når man kan trykke sin tommelfinger mod overfladen og vride rundt, uden at malingen følger med. Der males i alt 3 evt. 4 lag linoliemaling, i det man efterstræber en ensartet, halvblank film. Indendørs går man blot efter et smukt resultat, men udendørs er det vigtigt at få opbygget en tilstrækkelig lagtykkelse for at malingsfilmen effektivt skal kunne afgive fugt efter regn. Så lad være med at falde for fristelsen at kun give 2 lag. Det er især vigtigt med lyse og mellem farver, hvorimod man med sort kan vælge at male kun 1 gang direkte - uden grunding. Til de lyse og mellem farver fra Allbäck, tilrådes desuden tilsats af 15-20% zinkhvid linoliemaling for at give en stærkere og mere skimmelresistent overflade.

Linoliemaling er smuk og holdbar. Lindoliemaling skaller ikke af men nedbrydes langsomt. Ved at tilføre lidt kogt linolie eller linolievoks ca hvert 5. år, får du en meget nem og økonomisk vedligeholdelse. Totaløkonomisk set er linoliemaling typisk det bedste valg. Læg hertil den meget store rækkeevne, cirka 20 m2 per liter, og at du får fuld valuta for pengene, da linoliemaling til forskel fra andre malingstyper f.eks. plastmaling - af forhandlere ofte benævnt vandbaseret - jo ikke "krymper", men tværtimod udvider sig med op til 20% når den hærder.

Linoliemaling lugter lidt når den hærder, men belaster ikke indeklimaet i det lange løb, til forskel fra dokumenteret sundhedsskadelig plastmaling. Allbäcks linoliemaling er gennemanalyseret inkl. emissionstestet af Rambøll. I svenske Byggvarubedömnings omfattende allround miljøvurdering af byggematerialer, opnår Allbäcks linoliemaling som eneste af 13 undersøgte svenske linoliemalinger den eftertragtede anbefaling Grøn Pil!
Linoliemaling Spørgsmål og svar bl.a. tørretid, grunding, på andre malingstyper, vedligehold, hvordan undgår jeg skimmel.

Linoliemaling video håndrivning af Vogngrøn

Omfattende restaureringsprojekter skaffer Allbäck international opmærksomhed. I 2013 istandsattes 3000 vinduer i Versailles slott med Allbäck Linoliemaling! Andre betydende internationale referencer er Amalienborg, Holkham Estate i England, Aakershus Fästning i Olso og Parlamentet i Ottawa, Canada

ADVARSEL: Linolie og linoliemaling kan selvantænde i porøst materiale - destruer straks klude og lignende, læg dem f.eks. i en spand vand.

Linoliemaling med god tørring, smuk og holdbar. Allbäck Lindoliemaling. Linoliefarve

Der er 55 varer.

Viser 1-55 af 55 element(er)