Farvehandler Margareta Dahlström

Jeg der står bag Fyra Vindar er oprindelig fra Finland.

Jeg startede virksomheden i 1997, først med kræsne farvehandlere og kulturarven (museer, fredede bygninger og træskibe) som min primære målgruppe.

Margareta Dahlström

Linoliemaling

Linoliemaling er en enkel og meget ren malingstype, med dybe rødder i den skandinaviske tradition. Jellingestenene fra 965 er muligvis den ældste kendte reference på verdensplan!

Linoliemaling består kun af linolie, pigmenter og kridt, samt en smule tørrelse (sikkativ). Men en god linoliemaling hviler på første klasses råvarer, korrekt metode og specialudstyr. 

Linoliemaling bruges inde og ude, til bl.a. vinduer, døre, lister og paneler, facader. Man kan godt male på gammel maling, f.eks. plastmaling og alkydmaling, blot man har en ren og fast bund. Ønskes linolieholdig maling til vægge og loft, se Naturmaling og Linus

Vi fører to linoliemalinger, hvis farveskala og tekniske egenskaber supplerer hinanden:  Svenske Allbäcks linoliemaling med over 30 gode brugsklare nuancer, samt en håndværksmæssig produceret valserevet linoliemaling, i den helt særlige danske farveskala. 

Linoliemaling er smuk og holdbar. Lindoliemaling skaller ikke af men nedbrydes langsomt. Ved at tilføre lidt kogt linolie eller linolievoks ca hvert 5. år, får du en meget nem og økonomisk vedligeholdelse. Totaløkonomisk set er linoliemaling typisk det bedste valg. Læg hertil den meget store rækkeevne, cirka 20 m2 per liter, og at du får fuld valuta for pengene, da linoliemaling til forskel fra andre malingstyper f.eks. plastmaling - af forhandlere ofte benævnt vandbaseret - jo ikke "krymper", men tværtimod udvider sig med op til 20% når den hærder.

Linoliemaling lugter lidt når den hærder, men belaster ikke indeklimaet i det lange løb, til forskel fra dokumenteret sundhedsskadelig plastmaling.

Linoliemaling Spørgsmål og svar bl.a. tørretid, grunding, på andre malingstyper, vedligehold, hvordan undgår jeg skimmel.

Maling af vinduer.

Linoliemaling video håndrivning af Vogngrøn.

ADVARSEL: Linolie og linoliemaling kan selvantænde i porøst materiale - destruer straks klude og lignende, læg dem f.eks. i en spand vand.

Linoliemaling med god tørring, smuk og holdbar. Allbäck Lindoliemaling. Linoliefarve

Der er 58 varer.

Viser 1-58 af 58 element(er)