Farvehandler Margareta Dahlström

Jeg der står bag Fyra Vindar er oprindelig fra Finland.

Jeg startede virksomheden i 1997, først med kræsne farvehandlere og kulturarven (museer, fredede bygninger og træskibe) som min primære målgruppe.

Margareta Dahlström

Pensler

Pensler og ruller. Afgørende for dit resultat!

Især til Tonkinlak, men også til linoliemaling er det en forudsætning, at penslen er spændstig nok til at kunne trække lakken eller malingen ud til et ensartet tyndt lag. Det er her, at de traditionelle naturhårpensler viser deres værd! Udover hårenes længde og kvalitet, skal en god pensel have gode proportioner, det er med til at give den ønskede modstand og spændstighed. Her vil jeg fremhæve Guldbergs ringpensel på 30 mm som noget nær perfekt!

Naturhår kommer fra langhårede svin, og det er en råvare med stigende priser. Derfor er rene naturpensler dyre. Til gengæld kan du have glæde af dem i årevis, hvis du passer godt på dem. De bliver kun bedre af at du bruger dem, da selve sliddet er med til at give den rigtige form og blødhed ude i spidserne. På et tidspunkt er de selvfølgelig slidt ned til en så kort længde, at de skal kasseres - eller hænges op på din trofévæg!

Vi vil formentlig fremover se et indtog af en ny generation syntetiske pensler, som efterhånden sandsynligvis vil kunne matche gode traditionelle naturpensler. Men vi er der ikke endnu. Udviklingen koster og tager tid. Jeg har ikke enndu kunnet finde syntetiske pensler som er gode nok til krævende malerarbejde, dog er Makos serie med hybridpensler med blandet sviebørst og syntetiske hår et godt, økonomisk alternativ til Guldbergs rene naturhårspensler af fineste kvalitet.

Pensler Naturhår | Fyra Vindar

Der er 11 varer.

Viser 1-11 af 11 element(er)