Pigment

Pigment i form af pigmentpulver = tørfarve er den vigtigste grundkomponent ved traditionel malingsfremstilling eller toning - grundlæggende består al maling af farvestof og bindemiddel. Siden gammelt har man brugt naturligt pigment i form af de s.k. jordfarver. Man har selv blandet sin maling - "købemaling" er historisk set ret nyt.

Det er sjovt at blande maling selv. Det giver en æstetisk frihed og man sparer penge. Samt man ved hvad der er i, og belaster ikke indeklimaet med skadelige blødgørere og konserveringsmidler, som er et generelt problem ved "almindelig" vandbaseret (plast)maling. Nogle af de traditionelle malingstyper er helt oplagte at blande selv, f.eks. kaseinmaling og andre limfarver, og slamfarve. Andre - f.eks. linoliemaling, og tempera - kan være sjove at prøve, men for de flestes vedkommende giver det mere mening at købe dem færdigt producerede, da de kan være både teknisk krævende og drilske. 

Mosfarve "lofthvidt" - opskrift. "Verdens billigste og smukkeste maling". Kun til lofter i sugende materialer som puds o.l.

Kaseinfarve- opskrift. - Hvis det altså ikke er denne maling der er den billigste: Kan fremstilles af kernemælk,hjortetaksalt og pigment. Kan binde på de fleste materialer. Helt uundværlig ved istandsættelse af huse, netop fordi der er så mange muligheder og den kan blandes i en håndvending.

Kulturstyrelsens informationsblad om limfarve til vægge og lofter.

Tonkinlak, indfarvning af - lakfarve.

Slamfarve - opskrift og anvisning.

Pigment There are 18 products.

Showing 1 - 18 of 18 items
 • 22.00 kr

  Guldokker JTCLES "Jaune très claire..." Den fineste og lyseste gul(d)okker i jordfarveskalaen. Guldokker er lysægte, ugiftig og blandbar med alle bindemidler. God dækkeevne.

  22.00 kr
 • 25.00 kr

  Jernoxydgul er en slags "syntetisk okker", som farver væsentlig kraftigere end guldokker.

  25.00 kr
 • 42.25 kr

  Terra di Siena - "Jord fra Siena" er meget brugt til lasurer, da dækkeevnen er begrænset.

  42.25 kr
 • 24.25 kr

  Engelskrød er fremstillet ved glødning af jernholdige substanser ved temperaturer på 700-800 grader C. 

  24.25 kr
 • 45.00 kr

  Jernoxydrød er den kraftigst farvende af webshoppens røde pigmenter. God dækkeevne. Jernoxydrød produceres ved glødning af jernholdige substanser ved temperaturer på 700-800 grader C.  Lysægte og ugiftig. Forenelig med alle bindemidler.

  45.00 kr
 • 65.25 kr

  Brunviolet. Fremstillet ved glødning af jernholdige substanser ved temperaturer på 900-1000 grader C.  Lysægte og ugiftig. Forenelig med alle bindemidler. God dækkeevne.

  65.25 kr
 • 48.00 kr

  Lysægte, ugiftig og blandbar med alle bindemidler. God dækkeevne.

  48.00 kr
 • 43.25 kr

  Lysægte, ugiftig og blandbar med alle bindemidler. God dækkeevne. Bruges f.eks. til at "brække" hvid med, dvs give en lille tone. Med Tonkinlak ligner den gammel gulvfernis.

  43.25 kr
 • 43.25 kr

  Mørkebrun. Delvist lysægte, begrænset dækkeevne, bruges især til ådring og lasur. Velegnet til rivning i vand, kun delvist egnet til rivning i olie. (Til rivning i olie anbefales bitumenfri kasselerbrun, "Van Dyck-brun). Uegnet i kalk og basiske emulsioner.

  43.25 kr
 • 22.00 kr

  "Varm" sort. Lysægte, ugiftig og blandbar med alle bindemidler. God dækkeevne.

  22.00 kr
 • 65.00 kr

  Kønrøg er en slags sod. Betegnes som "kold sort". Slår over i blå. Blandet i hvid giver den Perlegrå, som er blålig. God farvekraft og dækkeevne. Lysægte, ugiftig og anvendelig i alle malerteknikker.

  65.00 kr
 • 36.25 kr

  Tysk grønjord, lys. Lysægte, ugiftig. Brugbar med alle bindemidler. God dækkeevne i lim og kalk. Laserende i olie.

  36.25 kr
 • 55.50 kr

  Kromholdigt pigment. Lysægte, meget kraftigt farvende. Brugbar med god dækkeevne i alle bindemidler.

  55.50 kr
 • 56.25 kr

  Kemisk fremstillet. Lysægte, kraftigt farvende. Brugbar i alle bindemidler. God dækkeevne i lim og kalk, begrænset i  olie.

  56.25 kr
 • 45.00 kr

  Ren hvid. Lysægte, ugiftig og brugbar med alle bindemidler. God dækkeevne. Revner og skaller ikke i forbindelse med linolie (i modsætning til zinkhvid og blyhvid). Fabriksbrande bl.a. i Finland i 2017 har aktuelt resulteret i knaphed og prisforhøjelser på dette pigment.

  45.00 kr
 • 24.00 kr

  Hvid med meget ringe dækkeevne. Lysægte, brugbar med alle bindemidler undtagen spritlakker og basiske emulsioner. En linoliemaling på kun zinkhvid vil krakelere, da malingen bliver for hård.  

  24.00 kr
 • 45.00 kr

  Slemmet kridt fremstilles af naturligt forekommende, dansk kridt. Bruges alment som fyldstof i maling, ved fremstilling af linoliekit og trætjærekit, samt til fremstilling af limfarve på islandsk mos/ carrageen til hvidtning af lofter.    

  45.00 kr
 • 18.00 kr

  Pibeler er et ugiftigt, hvidt, kridtlignende pulver, som bruges til at gøre gulve af træ lysere. Man kan lysne nyt/ubehandlet træ ved at lægge en "grød" af pibeler. Samt man kan gøre det til en vane at blande en håndfuld pibeler i sæbevandet når man vasker gulv!

  18.00 kr
Showing 1 - 18 of 18 items