Farvehandler Margareta Dahlström

Jeg der står bag Fyra Vindar er oprindelig fra Finland.

Jeg startede virksomheden i 1997, først med kræsne farvehandlere og kulturarven (museer, fredede bygninger og træskibe) som min primære målgruppe.

Margareta Dahlström

Linus

Linus er den nye generation interiørmaling. Den er helmat, åndbar og ugiftig.  Linus binder på de fleste underlag såsom puds, gips, glasvæv, tapet, træ og malede overflader. Den er robust og fuldt vaskbar. Våderumsegnet, og tåler  tillige høj varme.  Indtil Allbäck udviklede Linus, var dette ikke muligt med "naturlig" maling. 

Linus består af linoliecelluloselimshellakpigmenter og vand. Du får både et godt arbejdsmiljø og et rent indeklima. Linus er en maling helt uden konserveringsmidler (MI m.fl.) og blødgørere - det kan mærkes!

Linus påføres med pensel, rulle eller sprøjte. Typisk 2 lag. 

Linus anvendelsesområde er altså meget bredt, det er udtryksmulighederne også. Brug Linus hele vejen igennem, eller som supplement til den billigere Naturmaling, de steder hvor der stilles højere krav, som badeværelset, køkken eller på materialer som Naturmaling ikke binder på, f.eks. høvlet træ. Linus fås i de farvenuancer, som du kan se nedenunder. Du kan yderligere variere dem ved at blande indbyrdes, eller du kan bruge pigmenter fra shoppens udvalg. 

Linus udtryk kan varieres afhængig af påføringsmåde. Ved at fortynde op til 10% med vand gør du overfladen mere glat. Eller / og du kan efterbehandle med linolievoks. Leg med udtrykkene, og kombiner frit. Hvordan ser det ud hvis du kun spartler (se nedenunder)? Hvis du spartler og tørsliber? Hvis du spartler, tørsliber og voksbehandler? (Føles som poleret marmor! Hvad med brusenichen?) Lad dig inspirere af Allbäck lille video om Linus. 

Linus udrørt med pimpstensmel ca 1:1 kan bruges som slibeegnet og særdeles letarbejdet spartel (også forud for linoliemaling). Også egnet til fuldspartling. Tip 1: Bland din fuldspartel af samme nuance som du vil male med bagefter, så sparer du et malingslag! Tip 2: "Slib" den spartlede overflade mens den er halvtør med en våd svamp. Så glatter du ujævnheder uden materialespild og støv! Den tørre overflade kan også slibes i, og støvet er behageligt tungt så det ikke hvirvler så meget.    Til store overflader kan spartelmassen påføres effektivt med en dertil egnet rulle, og glattes ud med gummispartel, nøjagtig som man ville gøre det med en syntetisk spartelmasse. 

Stærkt sugende overflader kan med fordel grundes med Linus Primer, bestående af shellak og vand. Linus Primer bruges også til at modvirke gennemslag af sod og nikotin. 

Linus er emissionstestet og fuldt miljødeklareret, se Rambølls rapport om Linus, Rambøll om Albäcks dokumentationsniveau, samt svenske Byggvarubedömningens eftertragtede Grøn Pil til Linus. Læs mere om Allbäcks værdier.

Kulturstyrelsens informationsblad om overfladebehandling af indvendigt murværk, puds og tapet   

Husk: Farvegengivelser er altid kun "et fingerpeg" på en skærm... Du kan bestille en vifte med prøveopstrøg, hvis du vil se farverne mere realistisk. 

Nogle store Linus-referencer: Frimurerlogen i Oslo 16.000 m2 vægge og lofter. Chateaux de Versailles. Mange bygninger tilhørende den svenske stat. Ret henvendelse til os, hvis du vil vide mere om referencerne. 

Linus vådrumsmaling til badeværelse

Der er 25 varer.

Viser 1-25 af 25 element(er)