Linus

Linus er den nye generation interiørmaling. Den er helmat, åndbar og ugiftig.  Linus binder på de fleste underlag såsom puds, gips, glasvæv, tapet, træ og malede overflader. Den er robust og fuldt vaskbar. Våderumsegnet, og tåler  tillige høj varme.  Indtil Allbäck udviklede Linus, var dette ikke muligt med "naturlig" maling. 

Linus består af linoliecelluloselimshellakpigmenter og vand. Du får både et godt arbejdsmiljø og et rent indeklima. Linus er en maling helt uden konserveringsmidler (MI m.fl.) og blødgørere - det kan mærkes!

Linus påføres med pensel, rulle eller sprøjte. Typisk 2 lag. 

Linus anvendelsesområde er altså meget bredt, det er udtryksmulighederne også. Brug Linus hele vejen igennem, eller som supplement til den billigere Naturmaling, de steder hvor der stilles højere krav, som badeværelset, køkken eller på materialer som Naturmaling ikke binder på, f.eks. høvlet træ. Linus fås i de farvenuancer, som du kan se nedenunder. Du kan yderligere variere dem ved at blande indbyrdes, eller du kan bruge pigmenter fra shoppens udvalg. 

Linus udtryk kan varieres afhængig af påføringsmåde. Ved at fortynde op til 10% med vand gør du overfladen mere glat. Eller / og du kan efterbehandle med linolievoks. Leg med udtrykkene, og kombiner frit. Hvordan ser det ud hvis du kun spartler (se nedenunder)? Hvis du spartler og tørsliber? Hvis du spartler, tørsliber og voksbehandler? (Føles som poleret marmor! Hvad med brusenichen?) Lad dig inspirere af Allbäck lille video om Linus. 

Linus udrørt med pimpstensmel ca 1:1 kan bruges som slibeegnet og særdeles letarbejdet spartel (også forud for linoliemaling). Også egnet til fuldspartling. Tip 1: Bland din fuldspartel af samme nuance som du vil male med bagefter, så sparer du et malingslag! Tip 2: "Slib" den spartlede overflade mens den er halvtør med en våd svamp. Så glatter du ujævnheder uden materialespild og støv! Den tørre overflade kan også slibes i, og støvet er behageligt tungt så det ikke hvirvler så meget.    Til store overflader kan spartelmassen påføres effektivt med en dertil egnet rulle, og glattes ud med gummispartel, nøjagtig som man ville gøre det med en syntetisk spartelmasse. 

Stærkt sugende overflader kan med fordel grundes med Linus Primer, bestående af shellak og vand. Linus Primer bruges også til at modvirke gennemslag af sod og nikotin. 

Linus er emissionstestet og fuldt miljødeklareret, se Rambølls rapport om Linus, Rambøll om Albäcks dokumentationsniveau, samt svenske Byggvarubedömningens eftertragtede Grøn Pil til Linus. Læs mere om Allbäcks værdier.

Kulturstyrelsens informationsblad om overfladebehandling af indvendigt murværk, puds og tapet   

Husk: Farvegengivelser er altid kun "et fingerpeg" på en skærm... Du kan bestille en vifte med prøveopstrøg, hvis du vil se farverne mere realistisk. 

Nogle store Linus-referencer: Frimurerlogen i Oslo 16.000 m2 vægge og lofter. Chateaux de Versailles. Mange bygninger tilhørende den svenske stat. Ret henvendelse til os, hvis du vil vide mere om referencerne. 

Linus There are 18 products.

Showing 1 - 18 of 18 items
 • 265.00 kr

  Linus Hvid er - ikke overraskende - sortimentets topsælger. 1 l (vist) og 3 l. Resultatet er en smukt mat, sjælfuld overflade, som passer lige godt til nyt som til gammelt. Linus Hvid er også basen for de lyse nuancer, som du selv nemt kan blande ved at tone med pigmentpulver - se Allbäcks farveskala nedenunder. Du kan også bruge  jordfarveskalaens...

  265.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling.  NCS 1000-N.

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling.  NCS 2000-N

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling. NCS 1502-Y

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Minder meget om Vintage Grå, men er mere gul. Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling. NCS 1505-Y20R  

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling. NCS 0507-Y20R.

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling.  NCS 1015-Y20R.

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Lys gulgrøn. Rolig og opløftende på samme gang - lidt som grøn te! Kan også bære de store overflader. Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling. NCS 2010-G70Y.

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling. NCS1010-G10Y. 

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling.  NCS 3005-G80Y.

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Gråblå. Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling. NCS 2010-R90B.

  70.00 kr
 • 70.00 kr

  Pose med pulver til 3 l. Kom 1,5 dl vand direkte i posen, luk posen. Mas lidt rundt med indholdet med fingrene, og hæld det ned i 3 l Linus Hvid. Rør rundt. Færdig! Kan også bruges til Naturmaling.  NCS 1010 Y-90R.

  70.00 kr
 • 820.00 kr

  NCS 4040 Y-60R. LEVERINGSTID CA. 1-4 UGER.  Kun som færdig maling - kan ej tones fra hvid.

  820.00 kr
 • 820.00 kr

  Sort. NCS 9000-N.  LEVERINGSTID CA. 1-4 UGER. Leveres kun som færdig maling.

  820.00 kr
 • 115.00 kr

  Linus Primer er en vandholdig shellak-opløsning. Kan bruges til grunding af stærkt sugende overlader, som rå puds, gips, væv mv. Modvirker desuden gennemslag af sod og nikotin. Se Linus-Guide (pdf-fil). Kan desuden bruges til slibbar flydende spartel, s.k. kridering.

  115.00 kr
 • 140.00 kr

  Garnrullen her bliver din ven. Den er meget præcis og du minimerer spildet da malerrullen ikke "spiser" malingen. Ligger godt i hånden og er nærmest uopslidelig. Ikke tendens til at lave striber. Til Naturmaling og Linus. Lille (grim, beklager!) malerbakke medfølger så længe lager haves.

  140.00 kr
 • 85.00 kr

  Pimpstensmel. Et naturmateriale! En vulkansk stenart hvis lave vægtfylde gør at den kan flyde på vand. Kan blandes med Linus til slibbar spartel. Irørt vand som pasta til rengøring af hårdt tilsmudsede linoliemalede overflader. Kvaliteten på dette pimpstensmel er meget fin inkl. i kornstørrelse, af en slags som ellers bliver brugt til kosmetik og tandpasta!

  85.00 kr
 • 50.00 kr

  Vifte med alle Linus standardkulører. Rigtige prøveopstrøg! Så kan du se farverne i virkeligheden: I forskellige lysforhold og i relation til eksisterende farver og miljøer osv. Samt opleve den matte tekstur.

  50.00 kr
Showing 1 - 18 of 18 items