Allbäck Primer
search
  • Allbäck Primer

Linus Primer

115,00 kr.
Inkl. moms

Linus Primer er en vandholdig shellak-opløsning. Kan bruges til grunding af stærkt sugende overlader, som rå puds, gips, væv mv. Modvirker desuden gennemslag af sod og nikotin. Se Linus-Guide (pdf-fil). Kan desuden bruges til slibbar flydende spartel, s.k. kridering.

Kvantum
Antal

Rækkeevne er afhængig af underlagets sugeevne, men vejledende 15-20 m2/l. Det er en god idé at afsætte prøveopstrøg for at beregne materialeforbrug, og for at se om resultatet er tilfredsstillende.

Et almindeligt spørgsmål omkring Primeren er, om den gør overfladen for tæt. Svaret fra Allbäck er, at Primeren mere danner en fastere bund for malingen, end at den går ud over diffusionsåbenheden. Så din væg etc. vil stadig være åndbar nok til at kunne afgive fugt. Diffusionsåbenhed er ikke et absolut begreb, men glidende skala.

Kridering: Bland Linus Primer med slemmet kridt. Påfør med pensel. Kan påføres på murværk og sten, indvendig. Er tør på ca 30 minutter, med varmluft kan tørretiden bringes ned på få minutter. Kan slibes. Krymper ikke. Muliggør høj finish. Kan overmales med linoliemaling og Linus.

Ny vare