Fyra Vindar Sort
search
  • Fyra Vindar Sort
  • Fyra Vindar Sort
  • Fyra Vindar Sort
  • Fyra Vindar Sort
  • Fyra Vindar Sort

Trætjæremaling Sort

955,00 kr.
Inkl. moms

Med denne trætjæremaling, som allerede er blevet lidt af en klassiker, får du et mat og stoflig, harmonisk og sjælfuldt resultat. Åndbar, med god strygbarhed. Mætter og stabiliserer træet.  Til nye og gamle huse. Facader, spånbeklædninger, bindingsværk. Mange referencer.

Kvantum
Antal

Baseret på ren fyrretrætjære. Kan bruges hele året, uanset temperatur og luftfugtighed. Jo tørrere træet er, jo bedre kan trætjæremalingen dog absorberes - så det er en fordel at træets fugtprocent er nogenlunde lav. Kan bruges også på nyt trykimprægneret træ. Trætjæremaling er meget diffusionsåbent.

Trætjæremaling påføres med pensel eller evt. sprøjte.

nyt træ: 1-2 behandlinger indledende, helst med nogle måneders interval, f.eks. forår + efterår.  Undgå at overmætte træet - da kommer det til en start at stå blankt, men bliver med tiden mat.

Gammelt, sugende træ: 1-2 strygninger indledende, undgå overmætning, men træet må gerne få alt det kan suge. Trætjæremaling giver et godt resultat på alle sugende flader, men fungerer mindre godt på forseglende/afvisende eksisterende behandlinger, som ikke tillader trætjæremalingen at absorberes af træet. (På eksisterende forseglende/filmdannende behandlinger vil en linoliemaling til gengæld fungere godt.)

Vedligeholdelse: Typisk 5-10 år mellem behandlingerne. Sydsider slides dog typisk hurtigere, hvorfor en genopfriskning af sydsiden for eksempel hvert 3:e år kan være ønskeligt.  Det er individuelt hvorvidt man hele tiden ønsker at det skal se nytjæret ud , eller synes at det smukke netop ligger i det naturligt slidte udseende. Vedligeholdelse kan evt. bestå af opfriskning med Dæksolie.

Det er ønskeligt at få pigmenterne dybest muligt ned i veddet - derfor stryges trætjæremaling som regel direkte, uden grunding. Evt. grundbehandling med Dæksolie, men udelukkende hvis man ønsker at behandle træet inden montering - da er Dæksolien praktisk, fordi den tørrer smitfrit ret hurtigt.

Trætjæremaling har den bedste holdbarhed på ru, savskåret træ, men kan også bruges på høvlet træ. På høvlet træ kan man overveje om linoliemaling i virkeligheden er mere optimal.

Rækkeevne 4-6 m2/l, MAL-kode 0-3.

 

Tilbage til trætjære.

 

 

 

 

Ny vare