Farvehandler Margareta Dahlström

Jeg der står bag Fyra Vindar er oprindelig fra Finland.

Jeg startede virksomheden i 1997, først med kræsne farvehandlere og kulturarven (museer, fredede bygninger og træskibe) som min primære målgruppe.

Margareta Dahlström

Naturmaling

Naturmaling er en nem og økonomisk, ukompliceret maling til væg og loft, håndværksmæssigt produceret i Danmark. Naturmaling binder på tapet, glasvæv, puds, gips, uhøvlet træ og gammel maling. Naturmaling er stofligt helmat og meget smuk, i den måde lyset reflekteres på - næsten som en limfarve. Det skyldes, at pigmenterne er helt oppe i overfladen.

Naturmaling er meget diffusionsåben, det vil sige at væggene kan afgive vanddamp gennem malingen, hvilket er væsentligt for et sundt indeklima. Naturmaling er fuldt deklareret. Alle ingredienser er godkendte til brug i fødevarer eller hudplejemidler. Naturmaling er  uden opløsningsmidler, blødgørere eller lignende. Hermed lever Naturmaling op til Indeklimamærkets skrappe krav. Naturmaling er garanteret MI-fri.

Naturmaling er moderat vaskbar, efter 15 dages hærdning kan du tørre overfladen af med svamp opvredet i opvaskevand eller linoliesæbevand. Ønskes fuld vaskbarhed, f.eks. til badeværelset, anbefaler vi Linus, som også kan binde på f.eks. høvlet træ, og har et bredere anvendelsesområde f.eks. møbler.

Hvid er den mest populære af Naturmalings farver- . Ønsker du farve, så er der en række færdige nuancer at vælge mellem, se nedenunder. Som standard leveres pigmentet separat i poser som du selv blander i malingen. Det er hurtigt, det er økonomisk og det giver dig mulighed for selv at styre pigmentintensiteten. Ønsker du at vi blander farven for dig, så kan det naturligvis ordnes.

Naturmaling kan også tones med Linus system, ligesom du kan komponere din helt egen farvetone med pigmentpulver i løsvægt her fra shoppen. 

Naturmaling er teknisk set en linolieemulsionsmaling, en linolieforstærket limfarve (altså pigmenter + lim + vand + linolie + en smule atamon). Læs mere her: Hvad er Naturmaling?   

Du kan også hente inspiration og viden i Kulturstyrelsens informationsblad om overfladebehandling af indvendigt murværk, puds og tapet   

Naturmaling til væg og loft | MI fri maling -maling uden MI

Der er 14 varer.

Viser 1-14 af 14 element(er)