MI i vandbaseret maling giver allergi

Konserveringsmidlet MI (methylisothiazolinone) har været tilladt i kosmetik sidden 2005, men blev allerede omkring år 2000  tilladt i sk vandbaseret maling, altså plastmaling.

Astma-Allergi Danmark slår alarm i en rapport fra 2012: “Løs problemet med MI nu, inden vi ser en epidemi”. Ud af 17 plastmalinger som blev testet  indeholdt alle 17 MI!

“Den nyeste forskning fra Videncenter for Allergi er alarmerende. For nu tyder alt på, at MI kan give kontaktallergi UDEN reel hudkontakt, men alene gennem luftbårne partikler. Det er, hvad forskerne ser med MI i maling, og det er også, hvad vi hører i vores telefonrådgivning, hvor folk ringer ind med spørgsmål om eksem og udslæt, når de har svinget malerkosten.”  Antallet af rapporterede allergitilfælde forårsaget af MI er tredoblet i løbet af 2 år!

Læs rapporten Astma-Allergi-om-MI.

Fyra Vindars leverandører bruger ikke MI – og kunne ikke drømme om at gøre det. Produkterne har en enkel sammensætning, baseret på traditionelle opskrifter fra langt før plastmaling blev opfundet. Du kan altså trygt male med f.eks. Naturmaling, Linus og linoliemaling uden at udsætte dig selv og andre for MI, og for den slags skyld andre farlige tilsætninger.

Læs Fyra Vindars tidligere indlæg om konserveringsmidler og blødgørere i vandbaseret maling, bl.a. PGI.