Hvordan vedligeholder man en linoliemalet overflade?

Køb linoliemaling i webshop.

 

Linoliefilmen skaller ikke af, men nedbrydes ganske langsomt. En linoliemalet overflade vedligeholdes ved at man tilfører den en smule linolie med en klud, når overfladen begynder at forvitre. Det er i praksis cirka hvert 5. år udendørs. Dette vil binde pigmenterne igen, og overfladen vil stå som nymalet.

Linoliemaling er med andre ord både ukompliceret og særdeles økonomisk at vedligeholde. Til forskel fra andre malingstyper som plastmaling og alkydmaling, hvor afskalning er et stort problem, og udskiftning af vandskadet træ kan blive en betydende økomomisk og arbejdsmæssig postering.

Overflader der er blevet malet med linoliemaling for 20 år siden og stadigvæk er sunde og smukke, er ikke noget særsyn – især hvis de er blevet vedligeholdt som beskrevet. Men selv  en ikke vedligeholdt linoliemalet overflades holdbarhed kan imponere.

Det er bedst at vedligeholde med Allbäck kogt linolie – da den har en god indtrængning, og da der fra denne olie er fjernet de skimmelnærende stoffer.  Alternativt – eller i kombination med den kogte linolie, kan man bruge Allbäcks linolievoks.

Indendørs kan linoliemalingen holde meget længe uden nogen form for vedligeholdelse.