Allbäck Rå
search
  • Allbäck Rå

Koldpresset Rå, Allbäck

418,00 kr.
Inkl. moms

Bruges især til mætning af træ forud for maling med linoliemaling (samt lakering) ude og inde, samt penselpleje (til at hænge/stille pensler i). Allbäcks kogt linolie kan også bruges til samme formål.

Producentens Allbäcks succés baserer sig ikke mindst på denne linolie, som resten af deres sortiment på sin vis udspringer fra. Intet er hér overladt til tilfældighederne! 5 liter.

 

Kvantum
Antal

Høren dyrkes i Mälardalen, Sverige - de nordiske breddegrader giver en optimal olie til maling - og hørfrøene presses nænsomt for olien, som efterfølgende renses for de skimmelnærende s.k. slimstoffer. En miljøvenlig praksis, som Allbäck har taget op fra de gamle mestre - og som rent faktisk viser sig at være mere effektivt end at bruge funghicider (svampegift) , som kun virker i en kort årrække, og derfor risikerer at give en falsk tryghed.  Den rensede linolie er desuden mere lugtneutral, har bedre indtrængning og tørreevne.  Det taler i øvrigt for sig selv, at Allbäck afsætter det udskilte "slim" til laboratorier, hvor det bruges til dyrkning af bakterier!

LINOLIE KAN SELVANTÆNDE I PORØST MATERIALE SOM KLUDE O.L. - kom klude og lignende i vand for at eliminere risikoen.

Til mætning af træ inden maling. Man varmer olien ind i træet, enten ved at opvarme olien til ca 50-60 grader Celcius, eller ved at varme den ind med varmluft, eksempelvis en hårtørrer.

Man må ikke give mere linolie end træet kan absorbere, træet skal føles tørt meddetsamme. Og så kan man straks male første lag linoliemaling.

Kan også bruges til selvrørt linoliekit (man blander linolie og kridt). 5 l.

Mange spørger hvilken linolie man skal bruge til at mætte træet med. Allbäck Kogt eller Allbäck Rå? Svaret er, at det er ligemeget hvilken man bruger. Jeg spurgte fornylig listigt Hans Allbäck hvilken han selv bruger, han svarede: Den dunk der er tættest på.

 

 

Ny vare