Shellak
search
  • Shellak

Shellak

495,00 kr.
Inkl. moms

Ægte shellak til pensling af knaster og harpiksfede steder inden maling med linoliemaling mv. Pensling af kitfalser inden kitning med linoliekit. 500 g flager eller 2 dl færdig opløsning.

Kvantum
Antal

Udvindes af harpiks fra skjoldlusangrebne ostindiske træer.

 

Fremgangsmåde: Shellakflager overhældes med husholdningssprit, 10-15 mm sprit over flagerne, i glas el.l. af passende størrelse. Efter ½ til 1 døgn er flagerne opløst, rør gerne lidt rundt så bundfaldet også kan blive opløst. Fortynd ved behov med lidt sprit. Filtrer evt. gennem papirfilter. Opløsningen pensles på de ønskede steder, det penslede sted er klart til videre behandling så snart det er tørt, det er efter få minutter.

Som stærkt tætningsmiddel: En håndfuld shellak og egen tommes længde af stearinlys smeltes på varm stegepande, det skal gå hurtigt. Massen hældes ud på bagepapir. Den stivnede masse rulles til stang, hvoraf der kan smeltes ned i knastehuller o.l.

 

Shellak er brugt i århundreder, oven beskrevne metoder/opskrifter er flere hundrede år gamle. Shellak bruges også som møbellak  (8-10 lag med mellemslibning), og i fødevareindustrien som overfladebehandling.

 

Ny vare