search

Allbäck Zinkhvid

140,00 kr.
Inkl. moms

Ren zinkhvid linoliemaling. Anbefales som tilsats 15-20% i Allbäcks hvide og lyse linoliemalinger udendørs. Kan ikke bruges alene. 

Kvantum
Antal

Zink er et svagt farvende hvidt pigment.

Man har længe vidst, at man får en god udendørs hvid linoliemaling ved at balancere titanhvid med 15-20% zinkhvid pigment. Zinkoxyden gør bl.a. malingsfilmen hårdere, men kan ikke stå alene, da dens farveevne er meget ringe, og da den desuden er meget sprød. 

Til forskel fra andre linoliemalingsproducenter, har Allbäck valgt ikke at bruge zink som standard, men kun som tilvalg. Dette ud fra miljøhensyn. 

Eftersom den zinkhvide er så gennemsigtig, så kan den bruges i alle kulører, uden at ændre farverne nævneværdigt. 

Effektiv forebyggelse af skimmel bygger på en helhedstilgang, hvor kemisk værn via giftstoffer mere skal ses som et supplement. Malingens kvalitet, udførelse af malerarbejdet og løbende vedligehold er de vigtigste faktorer. Det er afgørende at malingsfilmen er tyk nok til at den kan afvise vand og tørre effektivt. I de fleste tilfælde er det nok med tre lag linoliemaling. Den nymalede overflade skal stå ensartet blank. Er der matte partier, skal man male en gang mere. 

Om skimmelsvampe udendørs, ”sorte pletter”: Mange producenter tilsætter svampegift (funghicid) til udendørs linoliemaling for at forhindre skæmmende skimmelangreb. Giften er kun effektiv i starten, da den vaskes ud i løbet af måske kun 1-2 år. Allbäck har valgt en anden vej, inspireret af viden fra 1600- og 1700-tallet: De stoffer, som skimmelsvampene lever af, fjernes fra linolien inden malingen fremstilles. 

Blåsplint: Nyt træ kan være usynligt inficeret med blåsplintarten Aureobasidium, som lever af træets marvestråler. Uanset hvilken maling man bruger, hvil blåsplinten udvikle sig og på et givet tidspunkt slå igennem malingsfilmen. Effektivt imod Aureobasidium er Boracol, som man evt kan behandle træet med inden maling, hvis man har begrundet mistanke om at træet er angrebet.    

Kort om de andre trænedbrydende svampe: Sporerne findes ”overalt”. De udvikler sig til svamp hvis træet har en vedvarende høj fugtprocent, hvilket kan skyldes konstruktionsfejl, eller at den valgte overfladebehandling ikke er tilstrækkeligt åndbar. Almindelig funghicid virker ikke på de trænedbrydende svampe.

Link til uddybende artikel om skimmel, alger, råd og svamp

Overvej den valserevne hvide med fungicid til udendørs opgaver. 

Download

Guide til maling af vinduer

Her kan du læse om materialer og arbejdsgang. Kogt ned til en A4!

Download (242.86k)

Du vil eventuelt også synes om