Linolievoks Neutral
search
  • Linolievoks Neutral

Linolievoks Neutral

115,00 kr.
Inkl. moms

Klassisk produkt, på bivoks og linolie. Til behandling af trægulve og andre træoverflader, samt andre materialer, eksempelvis sten og linoleum. Giver en silkeagtig, smudsafvisende og rengøringsvenlig overflade. Også til opfriskning af malede og lakerede flader. Nemt og økonomisk i brug. 20-40 m2/l.

Kvantum
Antal

Fremstillet af skånsk, kogt og renset linolie, bivoks, mangansikkativ.

Gennemhærdet på 1-2 døgn, men på knaster op til 2 uger afhængig af hvor meget harpiks der er i knasterne og hvor meget voks der er påført. Voks skal påføres tyndt, især på knasterne.

Fremgangsmåde, umalet træ, eksempelvis trægulv: Vask med vand med salmiakspiritus, svarende til ca 1% ammoniak i vandet. Lad tørre. Fremgangsmåden virker affedtende, og gør træet mere modtageligt. Slib evt. fiberrejsningen med fint sandpapir. Støvsug eller tør af med fugtig klud.

Opvarm gerne vokset i vandbad, og påfør det i et tyndt lag med klud eller ru svamp. Lad vokset suge ind i træet. Vent 15-20 minutter og tør overskydende voks af med gammelt frottéhåndklæde eller lignende. (Lad kun vokset sidde over natten, hvis du har prøvet dette med godt resultat.) For meget voks giver en klæbrig overflade med ujævn glans. Hvis det er et gulv, skal det være muligt at gå på gulvet straks uden efterlade mærker. 

Ved sugende overflade gentages behandlingen evt. efter 1-2 døgn.

Den voksbehandlede flade er silkeblød og kræver ikke efterfølgende slibning, men kan om så ønskes efterpoleres.

Efterpolering: Når vokset er helt tørt også på knasterne kan  man, hvis man ønsker,  polere med nylonstrømpe, klud eller polermaskine. Slid med stømpefødder giver naturlig polering!

Ny vare