Valserevet Sort, Sodsort
search
  • Valserevet Sort, Sodsort

Valserevet Sort, Sodsort

480,00 kr.
Inkl. moms

Valserevet sort fra en mindre dansk producent, på kønrøg. Har en virkelig god dækkeevne. Meget fordelagtig literpris hvis man selv rører op. 0,75 l friskoprørt (vist pris) el. pasta + olie t. 5 l.

Kvantum
Antal

Kan bestilles som friskoprørt 3/4 liter, eller som pigmentpasta og krystalfernis til 5 l - vejledning medfølger.

Udendørs skal man normalt grunde med Allbäcks kogt eller rå linolie, og herefter male mindst 3 lag linoliemaling, for at opnå en velfungerende halvblank film. Talrige erfaringer har dog vist, at netop med den sorte linoliemaling, så får man et særdeles fornuftigt resultat med kun 1 lag direkte, uden grunding. Hvis underlaget kan absorbere, så fremstår resultatet mat - og med en vejledende holdbarhed på 7-8 år, hvilket regnes for meget fornuftigt. Mange huse er efterhånden behandlet på denne måde med godt resultat. Fordelen er naturligvis den betydeligt lavere materialeudgift, og den meget mindre arbejdsindsats. Men også udseendemæssigt synes mange, at den matte overflade er smukkest. Det kræver dog, at underlaget kan absorbere. På et mættet eller afvisende underlag (f.eks. gammel akryl- eller alkydmaling) vil resultatet tendere at stå uensartet blank/mat. Efterhånden vil det blive mat af vejr og vind, men det kan gå langsomt på nordsiden og under udhæng.

Hvis underlaget er sugende, så er rækkeevnen for et lag direkte uden grunding, typisk tilsvarende mindre, påregn cirka 13-15 m2/ liter frem for de sædvanlige 18-20 m2/liter. Hvis underlaget er ekstremt sugende, så kan man fortynde malingen med f.eks. 25% Allbäck kogt linolie.

Den beskrevne fremgangsmåde kan også bruges med Allbäck Sort Linoliemaling.

 

Der er ingen grund til at komme funghicid i denne sorte linoliemaling.

 

ADVARSEL: Linolie og linoliemaling kan selvantænde i porøst materiale - destruer straks klude og lignende, læg dem f.eks. i en spand vand.

Ny vare