Bland selv Naturmaling uden tilbehør
Kun råvarerne, og ingen tilbehør! Det giver mening, hvis du allerede har en spand, en rørpind og malerværktøj. Eller hvis du skal bestille et større kvantum. Med følger kun: En solid portion pigmentblanding (titanhvid, kridt, pibeler) tilsat klister. Og den rigtige mængde linolie - af den rette slags(!). Plus vejledning. Resultatet er forbavsende tæt på den færdigblandede Naturmaling! Obs pulverdelen er 1 pose nu (ikke 2 som på billedet).
Diffusionsåben. Giver en stoflig, meget smuk helmat overflade, som leger med lysindfaldet. Kan let tones til lyse og mellemkraftige nuancer. Ca 8 m2/l. MAL-kode 00-1. NCS S 0500 N.
Anvendelse: Væg og loft på ikke arbejdende, let til moderat sugende underlag såsom puds, gipsplader, glasvæv, tapet og uhøvlet træ.
Mal kanterne (af væggen eller loftet) med pensel, f.eks. en Mako 30 mm ringpensel, og ev. en radiatorpensel. Mal derpå den store flade, med en hæderlig rulle eller en god helanstryger. Sidstnævnte er naturligvis dyrere, men giver det flotteste resultat - kræver dog en del armkræfter! Efterstræb en naturlig, ensartet lagtykkelse - hverken for tynde eller for tykke lag.
2 lag. Andet lag efter minimum 2 timer. Malingen er tør inden for få timer og gennemhærdet efter et par uger. Der bør påføres tilstrækkeligt antal lag for at opnå et ensartet udtryk. 3 lag kan nogle gange være nødvendigt.
Kan på kraftigt sugende underlag fortyndes med 10% vand i første lag. Nem at friske op/reparationsmale. Moderat vaskbar.
Nem at tone i dejlige nuancer med pigmenter. Pigmenterne opblødes i vand, og udrøres derefter i malingen. For en let toning "brækket hvid", beregn 5-10 g pigment feks. guldokker eller brændt umbra sortbrun. For en kraftigere toning, beregn 250-500 g pigment til en spand maling. Lav prøveopstrøg.
God fornøjelse!