Linolievoks
search
  • Linolievoks

Linolievoks Neutral

345,00 kr.
Inkl. moms

Opdag voksens mange muligheder: Træ, linoleum, sten, malede flader m.v. Ukompliceret, arbejdsmiljøvenlig og drøj:20-40 m2/l. Påføres med klud, overskydende voks tørres af, emnet er tørt og brugsklart straks. Den behandlede flade er smudsafvisende.

Kvantum
Antal

 Klar - ufarvet.

Enkelt og genialt, efter Leonardo da Vincis gamle koncept. Nem og økonomisk i brug.

Fremstillet af skånsk, kogt og renset linolie, bivoks, mangansikkativ, vand.

Til behandling af træ, sten og linoleum, malede og lakerede flader. Møbel- og gulvpleje. Som effekt på overflader malet med Linus og til opfriskning af linoliemaling.

Tørretid 1-2 døg, men på knaster op til 2 uger afhængig af hvor meget harpiks der er i knasterne og hvor meget voks der er påført. Voks skal påføres tyndt, især på knasterne.

Neutral (ufarvet) voks kan blandes med farvet  voks.

Fremgangsmåde, umalet træ: Vask med vand med salmiakspiritus, svarende til ca 1% ammoniak i vandet. Lad tørre. Slib fiberrejsningen med sandpapir. Støvsug eller tør af med fugtig klud.

Opvarm gerne vokset i vandbad, og påfør det i et tyndt lag med klud eller svamp. Lad vokset suge ind i træet, og tør overskydende voks af med gammelt frottéhåndklæde eller lignende. Lad kun vokset sidde over natten, hvis du har prøvet dette med godt resultat. For meget voks giver en klæbrig overflade med ujævn glans. Hvis det er et gulv, skal det være muligt at gå på gulvet straks uden efterlade mærker. 

Ved sugende overflade gentages behandlingen evt. efter 1-2 døgn. Slebet træ suger mere end høvlet træ.

Den voksbehandlede flade er glat og kræver ikke efterfølgende slibning, men kan om så ønskes efterpoleres.

Efterpolering: Når vokset er helt tørt også på knasterne kan  man polere med nylonstrømpe, klud eller polermaskine. Slid med stømpefødder giver naturlig polering!

Ny vare