Kitlampe
search
  • Kitlampe
  • Kitlampe

Kitlampe

3.825,00 kr.
Inkl. moms

Kitlampe med infrarødt kortbølge-lys. Skånsom og hurtigtvirkende (15-20 sekunder).  Den eneste af sit slag, et Allbäck patent. Hvormed man kan opbløde kit med minimal beskadigelse af træ og glas. Kan også bruges til at fjerne maling, i mindre skala. Anbefalet som tilbehør: skrabejern, til afkitning og fjernelse af maling.

Kvantum
Antal

Idéen med kitlampen er at man ved vinduesistandsættelse kan opbløde vindueskit skånsomt og herefter fjerne det nemt, uden at beskadige glas eler træ.

Vinduesglasset skal være rent, da smudspartikler absorberer varme, som kan få glasset til at sprænge.

Vil man yderligere beskytte vinduesglasset, så er det mest praktisk at bruge aluminiumsfilt.

Vejledning:

1. Pensl Allbäcks Rå eller Allbäcks Kogt linolie eller Allbäck Linolievoks Neutral før du går igang, miljøfordelene er mange:

Skadelige farverester indkapsles, mindre støv, mindre lugt og røg, hurtigere afrensning, træplejende effekt, kan overmales direkte med Allbäck linoliemaling.

Vælg enten linolie eller voks afhængig af vinduesrammens tilstand. Er træet medtaget altså tørstigt og sugende er det bedst at bruge linolien, da den bedre  kan imprægnere træet end vokset, som virker mere overfladisk - og kan blokere lidt for efterfølgende oliebehandling. Fordelen ved at bruge voks er, at det ikke løber ud på glasset. Med olie skal du være indstillet på at rense glasset efterfølgende, det gør du ved at strø kridt eller pimpsten på glasset og børste det af med blød børste.

2. Opvarm kittet til det føles blødt, cirka 15-20 sekunder.

3. Fjern kittet med skrabejern.

4. Skrab kitfalsen ren med skrabejern.

Ønsker du at afmontere ruden, skal du fjerne glasstifterne og herefter opvarme kittet gennem rudens kant en gang til, for at blødgøre det gamle kit. Stil rammen opretstående og tryk forsigtigt ruden ud. Fjern kittet med kitskraben.

Husk også at rengøre rudens kanter.

Udskriftsvenlig pdf med anvisninger til istandsættelse og maling af trævinduer. (Den "lette tur" dvs ikke omkitning og udlusning)

Og her en video på engelsk hvori bl.a. kitlampen demonsteres.

 

Ny vare