Allbäck Gammelokker
search
  • Allbäck Gulokker
  • Allbäck Gammelokker

Allbäck Gammelokker

340,00 kr.
Inkl. moms

Gammelokker er en variant af de klassiske, oprindelige farver i malertraditionen. Er faktisk mere brun end gul. NCS 5020-Y20R

Kvantum
Antal

Det anbefales at tilsætte 15-20% Zinkhvid linoliemaling ved maling på skimmeludsatte overflader udendørs.

Til evt. grunding (sugende træ udendørs) anbefales Allbäck kogt linolie eller Allbäck rå linolie.

ADVARSEL: Linolie og linoliemaling kan selvantænde i porøst materiale - destruer straks klude og lignende, læg dem f.eks. i en spand vand.

Linoliemaling udvider sig med op til 20% når den hærder. (Andre malingstyper "skrumper ind" når opløsningsmiddel/vand fordamper!) Derfor er linoliemaling økonomisk - når man stiller rækkeevne op imod literpris. Læg dertil en fantastisk holdbarhed: Det er almindeligt at man udendørs frisker op med en smule linolie ca. hver 5. år, og maler et nyt lag ca. hvert 20. år. Indendørs holder malingen endnu længere.

15-20 m2/l. Bedst resultat med 3 lag. MAL-kode 00-1. Vejledning medfølger.

Hvordan samme dåse til ude og inde? Hvor blev funghiciden af? Allbäck har fra olien fjernet de skimmelnærende slimstoffer, og derfor er malingen ikke interessant for skimmelsvampe. Det er den rigtige vej at gå - især fordi funghiciden (svampegift) alligevel bliver vasket ud inden for 1-2 år.  En velopbygget malingsfilm (3 lag), en glat overflade og evt. tilsats af 20% Allbäck Zinkhvid (kun svagt farvende,kan derfor ikke ses i de fleste farver) er andre faktorer som minimerer risiko for skimmel.

Brugen af linolie stammer fra Skandinavien. Linolie brugt som komponent i lim er fundet på 2.500 år gamle potteskår fra Fyn. (Kilde: Seniorforsker Jens Glastrup. Nationalmuséet.)

Ny vare
chat Anmeldelser (0)
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.